خواص سبوس برنج

خواص سبوس برنج
سبوس

خواص سبوس

عصاره سبوس برنج :
عصاره سبوس برنج عبارت است از عصاره آبی الكلی سبوس برنج كه هر میلی لیتر از این عصاره نباید كمتر از 60 میكروگرم ویتامین B1 كه معادل 5/14 گرم سبوس برنج است، باشد. مقدار مصرف آن 8 میلی لیتر است. از سبوس برنج روغنی به دست می‌آید كه به روغن سبوس برنج1 موسوم است و استخراج آن از سبوس، معمولاً با استفاده از حلال‌ها صورت می‌گیرد. ضمناً باید در نظر داشت كه در سبوس برنج نوعی لیپاز فعال وجود دارد كه باعث می‌گردد مقدار درصد اسیدهای چرب آزاد را در آن افزایش دهد. روغن سبوس برنج دارای 15- 20 درصد از اسیدهای چرب اشباع شده و 80 تا 85 درصد از نوع اشباع نشده به شرح زیر است:

4/0 تا یك درصد اسید میریستیك، 12- 18 درصد اسید پالمیتیك، 1-3 درصد اسید استئاریك، 40- 45 درصد اسید لینولئیك، به مقدار یك درصد اسید لینولنیك و 2/0 تا 4/0 درصد اسید پالمیتولئیك می‌باشد.

روغن سبوس برنج، به رنگ زرد طلایی است و به سختی، رنگ سفید و روشن پیدا می‌كند و از مشخصات این روغن آن است كه تحت اثر گرما تا حرارت 160 درجه، فاسد نمی‌شود.

– روغن سبوس برنج حاوی ویتامین‌های B و E می‌باشد كه باعث تقویت موی سر می‌گردد و رطوبت پوست و موی سر را حفظ می‌كند.
– روغن سبوس برنج دارای مواد ضداكسیدان مانند توكوفرول 2 است كه در hexane و حلال‌های دیگر مواد روغنی، حل می‌شود.
– روغن سبوس برنج، در تهیه صابون، شامپو و فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد مشروط بر آن كه مقدار اسیدهای چرب آزاد آن كم باشد یعنی لیپاز فعال و موجود در آن، كاملاً به صورتی غیرفعال در آمده باشد.
– عصاره سبوس برنج با تشكیل یك لایه بر روی پوست بعد از شستشو از خشك شدن پوست جلوگیری كرده و از پوست محافظت می‌كند.

در ژاپن، مدتها از سبوس برنج برای اعمال آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شد. چونكه سبوس برنج رطوبت را در خود حفظ می‌كند و پوست را روشن كرده و از اثر صاف كنندگی پوست برخوردار است.

از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت كرمهای پوستی استفاده می‌كنند تا خشكی پوست و ترك خوردگی سرآرنج، زانوها، پاشنه پا، دستها و نقاط دیگر بدن را رفع نماید.

استفاده از عصاره سبوس برنج تأثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد كه از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:

– رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از ترك خوردگی.
– نرم كردن پوست به طوری كه همیشه حالت مرطوب داشته باشد.
– زدودن اكسیژن فعال از سطح پوست به منظور جلوگیری از تشكیل پروكسید چربی.
– اینوسیتول به عنوان یكی از اعضای خانواده ویتامین B ، رشد سلول‌های پوستی را افزایش می‌دهد.
– آریزانول مانع از پیری پوست شده و اشعه ماورای بنفش خورشید را جذب می‌كند. آریزانول گردش خون را بهبود بخشیده، ترشحات پوستی را افزایش داده و سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.
– اسید فیتیك رشد سلول‌های پوستی را تحریك كرده و به عملكرد پوست كمك می‌كند و سلامت پوست را افزایش می‌دهد

طرزاستفاده سبوس برنج

مقدار دو لیوان از سبوس داخل آب  نزدیک به نقطه جوش برسانید مواظب باشید قبل از جوشیدن شعله را خاموش کنید چون جوشیدن سبوس در نقطه جوش بسیاری از ویتامین های آنرا از بین میبرد بعد این مرحله آنرا در حرارت کم مثل چای بگذارید دم بکشد بعدسبوس داخل آنرا جدا کرده ودور بریزید وبعدش میتونید دم کرده آنرا به صورت چای مصرف بکنید یا  در هر غذای آبکی مثل سوپ یا….ریخته ومیل کنید.

منبع: سایت برنج  وسبوس باصر
منبع:مجله اینترنتی مارینا

ویرایش :حسن لکایی اندی
ویرایش و تلخیص:آکاایران

منبع

tandorosti.akairan.com

کلمات مرتبط:

سبوس برنج براي مو
مزایای روغن سبوس برنج
خواص روغن سبوس برنج برای پوست
سبوس برنج و پوست
سبوس برنج و مو
سبوس برنج و رشد مو
سبوس برنج و ریزش مو
طریقه مصرف سبوس برنج
طریقه مصرف سبوس برنج برای مو
خاصیت سبوس برنج
نحوه ی مصرف سبوس برنج
سبوس برنج برای تقویت مو
خاصیت دم کرده سبوس برنج
خواص دم کرده سبوس برنج
خواص دم کرده ی سبوس برنج
فواید دم کرده سبوس برنج
سبوس برنج تقويت مو
خاصیت روغن سبوس برنج
خواص روغن سبوس برنج
نحوه مصرف سبوس برنج
نحوه ی مصرف سبوس برنج
خواص سبوس برنج براي مو

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

۲ Comments on “خواص سبوس برنج”

  • زه راکت بدمینتون wrote on ۷ شهریور, ۱۳۹۶, ۱۲:۴۰

    بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون
    متشکرم

  • admin
    admin wrote on ۹ شهریور, ۱۳۹۶, ۱۶:۳۲

    خواهش میکنم

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی