موارد استفاده کاه وکلش برنج

موارد استفاده کاه وکلش برنج
کاه وکلش برنج

موارد استفاده کاه وکلش برنج

استان گیلان دارای یک میلیون و۶۹۰ هزارراس دام است که نیازمند 5/4 میلیون تن علوفه است.این مقدارعلوفه سالیانه 9/2 میلیون تن خارج از استان و 6/1 میلیون تن در داخل استان تامین می شود. ۷۶ درصد این تولید استان کاه و کلش است که قابلیت فرآوری به شکلهای مختلف برای بهره برداری دارد.

با توجه به اینکه استان گیلان بستر مناسبی برای تولید علوفه ارزان و با کیفیت در کشور است ولی متاسفانه کمترین میزان علوفه در این استان تولید می شود. دو هزار و ۵۸۶ هکتار زمین در گیلان به کشت نباتات علوفه ای اختصاص دارد دو هزار و ۵۸۶ هکتار زمین در گیلان به کشت نباتات علوفه ای اختصاص دارد و میزان تولید سالانه آن معادل 6/1میلیون تن است که بیشتر در شهرستانهای آستانه اشرفیه، لاهیجان، رودبار، تالش، صومعه سرا، رشت و آستارا تولید می شود. برای برون رفت مشکل کمبود علوفه در استان گیلان علاوه بر افزایش ضریب کشت باید عملکرد در واحد سطح نیز بهبود یابد ووجود کاه وکلش وانواع زائدات کشاورزی در مزارع کشاورزی بویژه شالیزارها به لحاظ تبعات زیست محیطی واثرات ثانویه یکی از دغدغه های اصلی متخصصان ودوستداران محیط زیست و طبیعت می باشد.

براساس گفته های کارشناسی به ازاء هرتن شلتوک حدود 5/1-2/1 تن کاه وکلش درمزارع استحصال می شود که با احتساب بیش از 230000 هکتار اراضی شالیزار در استان وتولید 1100000 تن شلتوک پیش بینی می شود در حدود  1485000 تن کاه وکلش در سال در استان تولید شود. پوسته برنج Rice  Husk  نیز حدود20% وزنی دانه شلتوک می باشدکه با در نظر گرفتن میزان تولید شلتوک  استان حدود220000 تن می باشد. سبوس برنج   Rice  bran نیز حدود 10% از دانه برنج قهوه ای سبوس می باشدکه با احتساب تولید فوق در حدود71500 تن امکان تولید وجود دارد.

بخشی ازکاه وکلش توسط کشاورزان در زمین سوزانده می شود که عوارض زیست محیطی وتخریبی زیادی همراه دارد. این کار موجب تشدید آلودگی،تاثیرات منفی بر اکوسیستم و از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید خاک می شود وتبعات منفی برای اراضی دارد.این سوزاندن موجب ضعيف شدن خاك مزرعه شده و تركيب ساختاري آن را از بين مي برد و از ميزان حاصلخيزي خاك مي كاهد. از طرفی سوزاندن آن باعث افزایش دی اکسیدکربن شده ودر مجموع در سطوح زیاد باعث  افزایش  اثرات گلخانه ای  در جو می شود.البته استفاده از کاه در زمینهای کشاورزی فوائدی نیز دارد.موادآلی خاک دراثر پوسیدن کاه و کلش افزایش یافته و باعث بیشتر شدن مقاومت گیاهان زراعی در مقابل خشکی، گرما وسرما می شود.کاه در زمین موجب بالارفتن راندمان مصرف آب وکاهش فعالیت آبیاری می شود و از هدررفتن آب زمین زراعی جلوگیری می شود. وجود بقایای گیاهی درخاک ضمن تقویت رشد گیاهان زراعی موجب افزایش مقاومت آنها درمقابل آفات و بیماریها نیز می شود. افزایش موادآلی موجب نفوذ و گردش بهتر مواد وآب درخاک شده و شرایط رشد و فعالیت ریشه گیاهان زراعی و موجودات مفید را فراهم می سازد. با توجه به مطالب فوق بهتر است به جای سوزاندن بقایای گیاهی و صدمه به زمین زراعی و محیط زیست بابرگرداندن بقایای گیاهی موجب حاصلخیزی خاک شویم. البته اين در حالي است كه از كاه و كلش مزارع برنج مي توان براي توليد كاغذ، نئوپان ، كمپوست ، درتیمارهای مختلف در تولید کامپوزیتها و سایر فرآورده هاي مرکب ديگر استفاده كرد. طبق مطالعات وتحقیقات به عمل آمده حدود 20 نوع محصولات غذایی وصنعتی از کاه قابل تولیدمی باشد.

مهمترین کاربردهای صنعتی کاه برنج :

تولیدشکر – کاه غنی شده – اسیداستیک واسیدلاکتیک – ماده اولیه اسیداریتوربیک – قندگزیلتول – غذای ماهی – پروتئین تک سلولیSCP –حاصل خیزکننده های خاک – کمپوست – خمیرکاغذ ومقوا – سلولز با خلوص بالا – نئوپان وتخته فیبر با سختی بالاStrawboard- سیلیکای آمورف – تولید الکتریسیته درنیروگاههای کوچک تولیدبرق روستا- بیوگاز – مواد گندزدا – سلوفان – ساپورت کاتالیزور گروه پلاتین .

در جدیدترین پروژه تحقيقاتي از كاه به عنوان بستر توليد نوعي مسليوم استفاده نموده و بعد اين مسليوم در يك واكنش شيميايي تبديل به گوشت مي‌شود. اين گوشت اسيدهاي مشابه گوشت‌هاي دامي دارد و به همين دليل مي‌توان آن را كباب كرد و يا با آن همبرگر، سوسيس و كالباس درست كرد. اين گوشت پروتئين‌هاي تك حلقه‌اي دارد و از آن جا كه ضريب جذب آن بالاست به راحتي اين پروتئين‌ها جذب بدن مي‌شود و اسيد‌آمين‌هاي مشابه گوشت آن نيز باعث خوش طعمي آن مي‌شود. در اين پروژه به ازاي هر يك كيلوگرم كاه بيش از يك كيلوگرم گوشت به دست مي‌آيد و كم‌تر از يك ماه اين پروسه به نتيجه مي‌رسد و گوشت توليد مي‌شود.

کاربردهای صنعتی وغذایی سبوس برنج  :

 درتولید روغن خوراکی،افزودنی خوراک دام، فراورده های غذایی انسان بویژه کودک،فراورده های دارویی وبهداشتی

کاربردهای صنعتی وغذایی پوسته برنج :

کاربردغالب پوسته برنج درصنایع فولاد وسیمان ،تولیدورقهای فولادی با کیفیت برای ساخت بدنه اتومبیل ولوازم خانگی،ساخت بلوکهای سبک وارزان – ساخت آجرهای مقاوم– آجرهای کوره های صنعتی – دیواره های عایق رطوبت وحرارت وآتش وصدا- مواد نگهدارنده ومحافظ درمقابل حمله حشرات برای نگهداری موادغذایی – مصالح ساختمانی کسب- تولیدخوراک دام پس از فراوری های فیزیکی ، شیمیایی وآنزیمی- حاصلخیزکننده های کندرها-کمپوست–کمپوزیتهای  صنعتی – بسترهای هیدروپونیک – نئوپان وفیبر- سرامیکهای گران قیمت- سیمان پرتلند وپوزلانی – اتانول – فورفورال – فیلترهای ایمن درصنایع غذایی مانند آب میوه – دستگاههای پرتلند آب شرب- عایق حرارتی بالا(سیلیکون کاربید)- کربن سیاه وسفید- ترکیبات سیلیکاتی – جاذب تغلیظ طلا درمعادن- زئولیت ورزینهای تبادل یونی- خمیرپولیش فلزات

منبع

javadzadeh.blogfa.com

شالیزارهای شمال

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی