شیرین پلوبامرغ

شیرین پلوبامرغ
شیرین پلوبامرغ

آموزش شیرین پلوبامرغ

شیرین پلو یکی از غذاهای رسمی ایرانیست که بیشتر در عروسی ها و یا مهمانی های رسمی مورد استفاده قرار میگیرد . این غذا به دلیل مزه شیرین یا بسیار مورد توجه قرار میگیرد و مورد لطف هوادارانش قرار میگیرد یا در چشم مخالفان بسیار مورد نکوهش است و حد میانه در مورد این غذا کمتر دیده میشود.

موادلازم

برنج …. 1 کیلو گرم
مرغ …. 1کیلو و نیم
خلال بادام …. 150 گرم
خلال پسته …. 150 گرم
پوست پرتقال یا نارنج …. 250 گرم
شکر …. 2پیمانه
زرشک …. 100 گرم
زعفران آب زده …. 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل …. به میزان لازم
پیاز …. 1 عدد
کره …. 100 گرم

1 – مرغ را به همراه نصف پیاز ، نمک ، فلفل و زردچوبه به صورت ساده آب پز کنید و کنار بگذارید تا خنک شود . سپس مرغ را تکه تکه کرده (ریش ریش به صورت درشت به اندازه یک انگشت ) . نصف دیگر پیاز را ریز خرد کنید در کمی کره تفت دهید و مرغ های تکه شده را نیز اضافه کنید . مرغ را تفت دهید تا کمی طلایی شود . سپس به اندازه نصف لیوان از آب مرغ را روی مرغ بدهید و به مدت 10 دقیقه در ظرف را ببندید و روی شعله ملایم بگذارید . مرغ شما آماده است آن را کنار بگذارید تا در زمان لازم از آن استفاده نمایید.
2 – شیرین کردن پوست مرکبات : برای این منظور پوست را کامل از سفیدی داخلی آن جدا کرده و پوست را خلال نمایید . سپس خلال ها را همراه آب حرارت دهید چند قل که زد آب آن را خالی کنید و این کار را 2-3 بار دیگر تکرار کنید . سپس خلال ها را در آب سرد ریخته و آب آن را هم هر چند ساعت عوض کنید . زمانی که پس از چشیدن تلخی در پوست نبود به همراه کمی آب و شکر خلالها را بجوشانید . پس از چند دقیقه جوشاندن آب آن را خالی کرده و بگذارید تا خنک شود .
3 – خلال بادام و پسته را در آب به مدت 2- 3 ساعت بخیسانید . و سپس در کمی کره به مدت 1 دقیقه تفت دهید . زرشک را هم به همراه شکر و کمی زعفران آب زده در کمی کره تفت دهید تا اندازه ای که زرشک ها سیاه نشود (2 – 3 دقیقه کافیست) . این مواد را هم کنار بگذارید.
4 – برنج را که از چند ساعت قبل خیسانده اید به صورت آبکش تهیه کنید . در این زمان دو روش برای پخت وجود دارد 1 – مواد را لابه لای برنج دهید و همراه با برنج دم کنید 2 – مواد را آماده کرده و در زمان کشیدن برنج در دیس مناسب لا به لای برنج بدهید.
در روش اول کف قابلمه را کمی آب و روغن دهید و یک لایه برنج بریزید سپس مقداری از مرغ ها و خلال بادام و پسته و زرشک و مقداری هم خلال پوست پرتقال بریزید و روی برنج کامل پخش نمایید . کمی زعفران آب زده بدهید و یک لایه دیگر برنج و این کار را تا آخر ادامه دهید . فقط توجه کنید که مقداری از مواد را برای روی شیرین پلو و تزیین آن نگه دارید . در قابلمه را دم کنی بگذارید و به مدت 45 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا دم بکشد.غذا را در ظرف مناسب بکشید و با باقیمانده مواد و برنج زعفرانی روی آن را تزیین نمایید.
در روش دوم برنج را ساده تهیه کنید و زمانی که قصد سرو آن را داشتید مواد را مرحله مرحله در دیس مورد نظر لا به لای برنج بدهید در آخر هم روی برنج را با مواد باقی مانده و برنج زعفرانی تزیین نمایید.
نکات :
1 – میتوانید مرغ را به صورت جدا بپزید و در ظرفی جدا همراه پلو سرو نمایید.
2 – توجه کنید که تزیین در این غذا بسیار مهم و تاٍیر گذار است پس در این کار نهایت سلیقه را منظور نمایید.
3 – میزان مواد شیرین پلو سلیقه ایست ولی کم بودن مواد مزه اصلی غذا را از بین برده و زیادی آن باعث تلخ شدن غذا میشود .
4 – مرصع پلو و آجیل پلو هم ترکیبات دیگری از شیرین پلو هستند و از یک خانواده اند . در مرصع پلو از کشمش پلویی و هویج شیرین شده و در آجیل پلو از گردو خرد شده و در بعضی موارد از فندق خرد شده نیز استفاده میشود.
5 – توجه کنید که موادی که روی شیرین پلو میدهید را اگر سرد شده اند کمی گرم کنید که باعث سردی غذا نشود.

منبع

peymooneh.com

 

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی