روش خشك كردن خورشيدي روي كيفيت برنج

روش خشك كردن خورشيدي روي كيفيت برنج
خشک کردن شلتوک

روش خشك كردن خورشيدي روي كيفيت برنج

در اين تحقيق روش خشك كردن شلتوك با استفاده از سيستم خشك كن خورشيدي لايه نازك با روش سنتي خشك كردن شلتوك تحت نور مستقيم خورشيد كه متداولترين سيستم كاربردي در مناطق معتدل است، مورد بررسي قرار گرفته و تاثير آنها بر خصوصيات كيفي دو نوع برنج ايراني دانه بلند (سازندگي) و دانه متوسط (كامفيروزي) با هم مقايسه شدند. فرآيند خشك كردن در خشك كن خورشيدي از نوع مختلط در دماي 50°C به مدت 90 دقيقه انجام شد. در مقابل روش سنتي حدود 10 ساعت در دماي 26°C بطول انجاميد. پس از آن نمونه ها آسياب و سفيد شدند و آزمونهاي تعيين كيفيت روي آنها انجام شد. فاكتورهاي كيفي مورد بررسي شامل فاكتورهاي تجاري (درصد راندمان تبديل برنج سالم و سفيدي برنج)، فاكتورهاي موثر در كيفيت پخت (ميزان آمليوز، دماي ژلاتينه شدن نشاسته، قوام ژل برنج و عطر و بو) و فاكتورهاي تغذيه اي (ميزان تيامين و اسيد آمينه ليزين) بودند. براي تعيين راندمان تبديل برنج، درصد دانه هاي پوست گيري شده شكسته، بصورت دستي جداسازي شده و به كمك فرمول مربوطه درصد راندمان تبديل تعيين شد. قوام ژل برنج مطابق روش كاگامپانگ تعيين شد كه اين روش براساس قوام خمير برنج آسياب شده است كه بوسيله جوشاندن در محلول قلياي رقيق ژلاتينه شده و سپس در دماي اتاق سرد مي شود.
محتواي آميلوز برنج توسط روش جوليانو به كمك دستگاه اسپكتروفتومتر و مقايسه جذب نمونه ها با منحني استاندارد تعيين شد. دماي ژلاتينه شدن، براساس ميزان حل شدن و منتشر شدن برنج سفيد شده كه در محلول پتاس %1.7 به مدت 23 ساعت در دماي اتاق خيسانده شده بود، تعيين گرديد. خصوصيات ارگانولپتيك برنج پخته (مثل طعم و عطر) و ميزان سفيدي ظاهري آن توسط آزمون چشايي توسط گروه ارزياب حسي تعيين گرديد. از نظرارزش تغذيه اي، اسيد آمينه ليزين بوسيله روش ارزيابي بيولوژيكي به كمك باكتري لاكتوباسيلوس دلبروكي تعيين گرديد و ويتامين تيامين نيز به كمك روش فلوئورسانس تيوكروم اندازه گيري شد. هدف انجام اين تحقيق، بررسي تاثير روش جديد خشك كن خورشيدي در زمان كوتاه تر در مقايسه با روش سنتي نسبتا زمان بر، روي كيفيت تكنولوژيكي و تغذيه اي دانه برنج بود. در نهايت نتايج بيانگر عدم تاثير روش خشك كردن بر فاكتورهاي كيفي به جز سفيدي برنج (كه در روش خورشيدي در مقايسه با روش سنتي بهتر بود) و مناسب بودن شرايط اعمال شده در سيستم در مقايسه با روش سنتي بود.
منبع
sid.ir

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی