تهیه پلو

تهیه پلو
تهيه پلو

برای تهیه پلو به چه مواردی باید توجه داشت

برای اینکه پلو یا پلویی که شما تهیه می‌کنید خوب و مطبوع باشد باید نکاتی را رعایت کرد که در ذیل به آن نکات اشاره می‌شود:

1. ابتدا باید به این مسئله توجه کرد که برنج خوب به مراتب بهتر و راحت‌تر در پخت از آب در می‌آید، البته چنانچه شما به تمامی نکات توجه نکنید ممکن است همان برنج خوب را نیز نتوانید خوب طبخ کنید و چنانچه نکات را مدنظر داشته باشید ممکن است برنج نامرغوب را نیز تا حدودی خوب پخت نمایید.

2. مرحله دوم طرز خیس کردن برنج است که شامل مراحل فوق است:

الف- برنج را با دقت پاک می‌کنیم تا سنگ وآشغالهای موجود در برنج در آورده شود.

به میزان لازم شود.

ب- سپس با آب نیم گرم چندین بار برنج را می‌شوییم تا رنگ آب آن زلال شود البته برای شستن برنج هرگز با دست برنج را هم نزنید چون باعث خرد شدن برنج می‌شود و فقط با حرکت آب برنج را شستو دهید.

پ- پس از شستن برنج و در مرحله آخر کمی آب گرم به حدی که روی برنج را اندازه 3 سانتیمتر آب گرفته شود روی برنج خشک می ریزیم.

ت- به ازای هر پیمانه برنج بهتر است یک قاشق مرباخوری نمک داخل آن بریزیم.

ث- بهتر است حدود پنج ساعت قبل از پخت، برنج را خیس کنیم.

ج- بهتر است برای ریختن نمک داخل برنج در زمان خیساندن برنج از نمک ید دار استفاده نشود.

چ- در صورتی که تصمیم دارید برنج را کته کنید احتیاجی نیست از پنج ساعت قبل برنج را خیس کنیم فقط کافی است از یک ساعت قبل از پخت برنج را خیس کرد. در ضمن میزان نمک هم باید کمتر باشد و در زمان پخت آب برنج را خالی کرد و چند بار برنج را شست و سپس برنج را طبخ نمود.

3. برای طبخ برنج باید از ظرفی استفاده کرد که گنجایش برنجی را که می‌خواهیم طبخ کنیم را داشته باشد زیرا جای کم ظرف باعث له شدن و ری نکردن برنج می‌شود.

4. برای آبکش کردن برنج، باید پس از آنکه آب داخل قابلمه جوش آمد آب روی برنج را خالی کنیم و برنج خیس شده را داخل آب در حال جوشیدن درون قابلمه بیفزاییم.

5. هر برنجی دارای یک زمان پخت خاصی است بهتر است در حین جوشیدن گاهی چند دانه برنج را از ظرف خارج کنیم و لای دندان فشار دهیم اگر مغز برنج نرم شده بود، برنج را آکبش کنیم و روی آن کمی آب نیم گرم می‌ریزیم.

6. در مورد پلوهایی که قاطی هستند مانند لوبیا پلو بهتر است کمی برنج را زنده‌تر آبکش کنیم تا در حین دم کشیدن وا نرود.

7. در مورد برنج کته باید برنج را به همراه آب، نمک و روغن داخل قابلمه ریخت و روی گاز گذاشت تا برنج بپزد و نرم شود و آب داخل ظرف کاملاً تبخیر شود و سپس آن را دم کرد.

8. نکته مهم در پخت برنج این است که هرگز در هنگام جوشیدن برنج آن را هم نزنید چون باعث خرد شدن آن می‌شود.

9. در صورتی که بخواهید برنج شما سفیدتر باشد می‌توانید در هنگام جوشیدن برنج برای برنجهای آبکش از یک یا دو قاشق ماست داخل ظرف آب استفاده کنید.

10. برای دم کردن برنج مقداری روغن کف قابلمه می‌ریزیم و می‌گذاریم گرم شود سپس برنج را داخل قابلمه می‌ریزیم و برنج‌ها را به وسیله کفگیر به شکل مخروط در می‌آوریم و با دسته قاشق سوراخهایی روی برنج ایجاد می‌کنیم و در انتها کمی روغن داغ روی برنج می‌دهیم. در قابلمه را دمکنی می‌گذاریم و قابلمه را روی گاز می‌گذاریم. در این حالت باید شعله گاز زیاد باشد پس از پنج تا ده دقیقه در ظرف را کمی بر می‌داریم چنانچه بخار از قابلمه خارج شد مجدداً در را می‌گذاریم و شعله را کم می‌کنیم تا برنج کامل دم بکشد.

11. معمولاً برنجها پس از سه ربع تا یک ساعت دم کشیده و آماده می‌شود.

12. بهتر است روی برنج در هنگام دم کردن آب روغن ندهیم چون باعث خمیر شدن برنج می‌شود مگر آنکه برنج را زودتر از معمول آبکش کرده باشید و احساس کنید برنج شما خام است و مغز آن نپخته است. در این صورت می‌توان کمی آب جوش به همراه روغن داغ روی برنج داد و سپس برنج را دم کرد.
منبع
rahkar.ir

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی