عملكرد ماشين در مرحله سفيد كردن برنج

عملكرد ماشين در مرحله سفيد كردن برنج
سفید کردن برنج

عملكرد ماشين در مرحله سفيد كردن برنج

سفيد كردن برنج طي چند مرحله به جاي يك مرحله تاءثير بسيار زيادي در افزايش درصد برنج سالم و همچنين كاهش ميزان تنشهاي حرارتي و مكانيكي وارده بر برنج را دارد. سفيدكن مالشي به طور مداوم و با راندمان پايين نسبت به سفيدكن شالي عمل سفيد كني را انجام مي دهد.براي كشاورزاني كه ارقام ژاپونيكا كشت مي كنند استفاده از سفيدكن مالشي توصيه مي شود و براي كشاورزاني كه ارقام اينديكا كشت مي كنند ، سفيد كن سايشي اولويت بيشتري دارد. بيشترين صدمات و شكست برنج در مرحله سفيد كني پيش مي آيد. عدم شناخت خصوصيات بيوفيزيكي شلتوكها و عدم شناسايي و تعيين ضريب سنجي و مقاومت آنها و همچنين فشارهاي وارده توسط اين دستگاهها و عدم تنظيم آنها باعث ايجاد درصد خرد بسيار بالا در ارقام حساس به فشار شده است.

دور مناسب توپي سفيد كن تيغه اي در محدوده 850 تا 900 دور در دقيقه مي باشد. در دورهاي پايين تر از اين محدوده ميزان ماندگاري برنج در محفظه سفيد كن بيشتر شده و درصد خرد افزايش مي يابد و در دورهاي بالاتر در اثر ضربه شكست برنج بيشتر خواهد شد. از بالا بردن بيش از حد درجه سفيدي (درجه پوليش) در مرحله سفيد كردن برنج بايد خودداري نمود. اين عمل نه تنها باعث افزايش درصد خرد برنج مي گردد بلكه ارزش غذايي برنج را نيز مي كاهد. (1,5,6)

نحوه كار ماشين درجه بند و ساير عوامل:

توسعه مكانيزاسيون برنج در مرحله ي برداشت و استفاده از كمباينهاي مخصوص برداشت مستقيم برنج ضمن كاهش ضايعات كمي موجب بهبود كيفيت برنج در مرحله ي تبديل نيز مي شود. بررسي ها نشان مي دهد برداشت مستقيم برنج و تبديل بلا فاصله آن سبب ارتقاء راندمان تبديل شلتوك برنج سفيد مي گردد.

در مبحث انبار داري روش قديمي نگه داري شلتوك با كيسه اعمال مي شود ، در حالي كه تجارت برنج در سطح كلان در كشورهاي برنج خيز به سمت انبارداري شلتوك به صورت فله مي باشد كه مزايا و فوايد خاص خود را دارد.(5,6)

وجود بوجار و سنگ گير براي سيستم تبديل ضروري است زيرا مي تواند علاوه بر جدا كردن كاه و كلش ، ذرات سنگ و آهن و قطعات خارجي را از شلتوك جدا كند.

اگر اين ذرات در داخل شلتوك بمانند ، مي توانند به قطعات ساير دستگاهها آسيب وارد كند و نيز درصد شكست را بالا ببرند. (6)

سيستم هاي درجه بندي (الك) شامل 3 قسمت عمده است كه در كشور ما فقط قسمت الك بر اساس قطر ، كه آن هم به شكل تصادفي و د وباره كاري انجام مي شود يعني در برنج سالم ما درصد خرد و نيم دانه و نيز در برنج نيمدانه ، دانه هاي سالم يافت مي گردد.
منبع
guilan.irib.ir

درباره نویسنده

admin

247مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

*

تمام حقوق این سایت برای © 2017 سبوس برنج باصر,سبوس برنج,فروش,خرید,فروش سبوس برنج,خرید سبوس برنج,. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی
بلاگ ریز قالب وبلاگ قالب بلاگفا قالب میهن بلاگ فایل گرافیکی